Onderzoek

Soms ontstaan er vragen over de ontwikkeling van een kind. Zeker wanneer de ontwikkeling vast lijkt te lopen en je ziet dat het kind wordt belemmerd. Onderzoek kan helpen inzicht te krijgen en erachter te komen waar het kind bij gebaat is en hoe zijn omgeving hierop af kan stemmen. Als je wilt dat je kind zich beter kan concentreren op school, kan het helpen om te weten waar dit aan ligt. Wanneer er een vermoeden is van dyslexie is onderzoek vaak zelfs noodzakelijk om in aanmerking te komen voor behandeling.

 

Situaties waarin onderzoek gewenst is verschillen van elkaar en daarom zal een onderzoeksopzet variëren. Bij het Pedagogen Collectief kunt u terecht met diverse onderzoeksvragen. Klik op het onderwerp om er meer over te lezen.

adhd

Van kinderen die zich niet kunnen concentreren of druk zijn wordt al snel gezegd dat ze ADHD hebben. Maar is dit ook zo? ADHD kenmerkt zich door aandachtsproblemen met of zonder hyperactiviteit en impulsiviteit. De aandachtsproblemen vormen een belemmering voor het functioneren van het kind.

 

Wanneer aanmelden voor ADHD onderzoek?
Wanneer er zorgen zijn rond de aandacht en concentratie van uw kind gaat u naar de huisarts, het CJG of een medisch specialist (bijvoorbeeld kinderarts of kinderpsychiater). Deze zal met u bespreken of er genoeg aanwijzingen zijn voor een vermoeden van ADHD. Indien er een verwijzing is, kunt u aanmelden voor ADHD onderzoek. Het onderzoek wordt dan vergoed vanuit de gemeente.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info