Onderzoek

Soms ontstaan er vragen over de ontwikkeling van een kind. Zeker wanneer de ontwikkeling vast lijkt te lopen en je ziet dat het kind wordt belemmerd. Onderzoek kan helpen inzicht te krijgen en erachter te komen waar het kind bij gebaat is en hoe zijn omgeving hierop af kan stemmen. Als je wilt dat je kind zich beter kan concentreren op school, kan het helpen om te weten waar dit aan ligt. Wanneer er een vermoeden is van dyslexie is onderzoek vaak zelfs noodzakelijk om in aanmerking te komen voor behandeling.

 

Situaties waarin onderzoek gewenst is verschillen van elkaar en daarom zal een onderzoeksopzet variëren. Bij het Pedagogen Collectief kunt u terecht met diverse onderzoeksvragen. Klik op het onderwerp om er meer over te lezen.

Autisme

Autisme is een ontwikkelingsstoornis die wordt gekenmerkt door moeilijkheden in de prikkelverwerking en communicatie. Kinderen met autisme hebben vaak moeite met verandering en houden vast aan vaste routines of rituelen.

 

Wanneer aanmelden voor onderzoek naar autisme?
Indien er zorgen zijn over de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind gaat u naar de huisarts, het CJG of een medisch specialist (bijvoorbeeld kinderarts of kinderpsychiater). Deze zal met u bespreken of er genoeg aanwijzingen zijn voor een vermoeden van autisme. Indien er een verwijzing is, kunt u aanmelden voor onderzoek. Het onderzoek wordt dan vergoed vanuit de gemeente.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info