Onderzoek

Soms ontstaan er vragen over de ontwikkeling van een kind. Zeker wanneer de ontwikkeling vast lijkt te lopen en je ziet dat het kind wordt belemmerd. Onderzoek kan helpen inzicht te krijgen en erachter te komen waar het kind bij gebaat is en hoe zijn omgeving hierop af kan stemmen. Als je wilt dat je kind zich beter kan concentreren op school, kan het helpen om te weten waar dit aan ligt. Wanneer er een vermoeden is van dyslexie is onderzoek vaak zelfs noodzakelijk om in aanmerking te komen voor behandeling.

 

Situaties waarin onderzoek gewenst is verschillen van elkaar en daarom zal een onderzoeksopzet variëren. Bij het Pedagogen Collectief kunt u terecht met diverse onderzoeksvragen. Klik op het onderwerp om er meer over te lezen.

Leervermogen

Heeft uw kind leerproblemen en/of vraagt u zich af wat u van uw kind mag verwachten op cognitief gebied? Intelligentie onderzoek geeft meer inzicht in de cognitieve capaciteiten van uw kind. Soms wordt intelligentieonderzoek uitgevoerd als onderdeel van een breder onderzoek, zoals onderzoek naar ADHD of dyslexie. Intelligentieonderzoek kan ook een losstaand onderzoek zijn, maar wordt dan meestal niet vergoed.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info