terug naar nieuws

Update 2-2021

Corona heeft wederom voor een groot deel van de scholen voor beperkingen in de onderwijsleersituatie gezorgd. Niet alle ondersteuning heeft doorgang kunnen vinden en veel scholen kiezen ervoor nu de scholen weer open zijn om direct te starten met de cito-toetsen. Het NKD heeft een document opgesteld waarin advies wordt gegeven over het aangepast toetsen en begeleiden voor kinderen waarbij een vermoeden is van EED in het voorjaar 2021. Zie voor meer informatie:

Aangepast toetsen voorjaar 2021

en
Corona maatregelen update vanuit Dyslexie Centraal

 

 

De volgende adviezen worden gegeven:

-Scholen kunnen de M-versie van de cito toetsen tot en met maart afnemen.

-Neem bij leerlingen waarbij een vermoeden speelt van EED zo snel mogelijk de cito’s af, zo nodig individueel. Wacht niet tot een uitgesteld LVS meetmoment voor alle leerlingen, want hiermee wordt het mogelijk om ook snel en adequaat vervolgacties in te zetten. Mocht het niet haalbaar zijn om op korte termijn op school een meetmoment af te nemen, dan is het Pedagogen Collectief bereid om mee te denken en op dit gebied eventueel ondersteuning te bieden.

-Bij twijfel over aanmelden: neem contact op met Fiona Waterbeek (f.waterbeek@pedagogencollectief.nl).

 

We beseffen goed dat aangepaste en tijdige toetsing en begeleiding niet altijd makkelijk te realiseren is in de huidige omstandigheden. Mochten er bij u op school knelpunten ontstaan, dan denken wij heel graag met u mee om samen tot een passende oplossing voor de knelpunten te komen. We kunnen samen met u evalueren wat wel en niet gelukt is en samen een realistisch plan maken voor het vervolg. Mogelijk kan het Pedagogen Collectief uw school ondersteunen op het gebied van intensieve ondersteuning op zorgniveau 3.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info